Inloggen

Registreren

Waarom je beter geen klei kan drinken

Waarom je beter geen klei kan drinken

Klei: iets om dagelijks te drinken?

De nieuwe rage voor mensen die een zogenaamde ‘detox’ – een ontgiftiging – willen ondergaan, is het drinken van een goed glaasje klei. Maar let goed op, want het spul is lang niet zo gezond als wordt beweerd. 

Powerfoodgoeroe Rens Kroes riep een week geleden haar ruim 280.000 Instagram-volgers op om drie weken lang, twee keer per dag een glas klei te drinken. Onder andere Rens Kroes zweert erbij: eet klei, word sterk en val af! Haar moeder gaf haar en haar zus (supermodel Doutzen Kroes) toen ze klein waren ook al geregeld een glaasje met klei voordat de meisjes aan het ontbijt mochten beginnen.

De klei, die volgens Kroes vol zou zitten met onder meer kiezelzuur, fosfor, mangaan en kalium, is volgens haar ‘supergezond’. De enzymen zouden het lijf helpen om goede mineralen te absorberen en overtollig vocht, pus en ‘negatieve straling’ af te voeren. ,,Het is even doorzetten, maar je houdt er een diep gereinigd lichaam aan over!”, aldus de zelfbenoemde powerfoodie. Diverse wetenschappers en voedingskundigen hebben zich over haar heen gelaten en de meeste vinden het onveilig. Voor diegenen die zich ondanks alle waarschuwingen tóch aan de drieweekse detoxkuur van Rens Kroes willen wagen: weet waar je aan begint.

Wat vind jij ervan? Drink jij het? Of hou je het bij water, thee en fruitwater? Of detox je op een andere manier?

bronnen: www.ad.nl/ en www.dagelijksestandaard.nl/2016/03/

klei poeder

3 Responses to Waarom je beter geen klei kan drinken

 1. Nina 1 april 2016 at 07:43 #

  Wat ik vooral bijzonder (en) grappig vind is dat men aan een ‘deskundige’ heeft gevraagd of klei drinken nu wel of niet gezond is. Die beste man heeft dan wel verstand van (farmaceutische) medicijnen, maar beschikt voor zover ik weet totaal niet over enige natuurgeneeskundige kennis.

  Deze professor waarschuwde dat de klei ook goede stoffen bindt en afvoert, waardoor er tekorten ontstaan. Maar het mooie van klei is juist dat het als een magneet werkt en zelf negatief geladen is. Het absorbeert behalve water alleen positief geladen stoffen die zich in het lichaam bevinden. Positief geladen stoffen zijn lichaamsvreemde stoffen, bijvoorbeeld ziekteverwekkers, zware metalen, chemische stoffen, gifstoffen, vrije radicalen, bestrijdingsmiddelen en herbiciden (onkruidverdelgers). Gezonde stoffen zijn niet positief geladen, dus worden niet door de klei aangetrokken of afgevoerd.

  Ik gebruik het trouwens met goedkeuring van mijn behandelend arts (eveneens professor), die alleen gelooft in middelen waarvan de werking middels wetenschappelijk onderzoek is aangetoond. Hij heeft het eerst uitgezocht, nadat ik er bijzonder veel baat bij bleek te hebben en vervolgens heeft hij het goedgekeurd. 🙂

  Maar het belangrijkste is voor mij dat ik door het dagelijks (!) kleigebruik geen nieuwe tekorten heb opgelopen en dat mijn gezondheid er flink op vooruit gaat dankzij de klei! 🙂

  Dus.. ga niet zomaar mee in wat de media deelt..

  Ik kwam hier juist terecht om mijn theezakje met klei samen met fruit in de filter te doen. De klei filtert en zuivert het kraanwater maar haalt er geen vitaminen uit.

  http://moezijniszooo.blogspot.nl/2015/08/de-geneeskracht-van-klei.html

 2. Nina 1 april 2016 at 07:45 #

  Ik zou dus als titel gebruiken “Kleiwater: iets om dagelijks te drinken?” ipv “Waarom je beter geen klei kan drinken”.

Geef een reactie